maanantai 12. elokuuta 2013

Ensimmäisiin tutkimuksiin

Kuva: http://blog.dinolingo.com/ 

En ole koskaan yhtä innokkaasti odottanut menkkojani, eikä kyllä m2:kaan. Primolut-kuuri toimi ainakin sen verran, että tänään sain soittaa klinikalle ja pyytää aikaa verikokeisiin 3.-5. kiertopäivälle. Sain ajan keskiviikolle.

Verikokeissa katsotaan S-PROL, LH, AMH ja S-FSH (prolaktiini, lutenisoiva hormoni, anti-Müller-hormoni sekä follikkelia stimuloiva hormoni, jos joku muukaan ei näitä heti hoksannut). Kilpirauhasvajaatoimintaisena TSH:ni on seurannassa ja arvot kohdillaan, joten sitä ei tarvitse tsekata. Säästän yhden putkilon verran vertani.

Kun kierto on nyt vihdoin lähtenyt käyntiin, pystyin varaamaan ajan myös ultraan. Se tehdään vähän ennen oletettua ovulaatiota, minulla 10. kp eli keskiviikkona 21.8. Samalla tehdään munatorvien aukiolotutkimus, jonka latinalaisperäistä nimeä en jaksa yrittää tähän tavata. Ohjeeksi sain ottaa gramman ibuprofeiinia tai parasetamolia, sillä tutkimus voi olla kivulias.

Kolmas aika on varattu lahjasoluneuvontaan syyskuun alkuun. Tämä psykologin tapaaminen on pakollinen kaikille lahjasukusoluja käyttäville. Sinne menemme tietenkin molemmat, muuten hoidan oman työaikatauluni lomassa muut tarkastukset, verikokeet sun muut. Inseminaatioihin - jos ja kun sellaiset on edessä - olisi tarkoitus molempien päästä.

Jännittää.
Kutkuttaa, että vihdoin asiat lähtevät etenemään. Pelottaa, että löytyykin jotain, joka estäisi raskaaksi tulemisen.

Ei kommentteja: