perjantai 29. elokuuta 2014

Ennakoivia supistuksia? RV 39+4


Laskettuaika on maanantaina. Siihen on enää 3 päivää ja vaikka vauvaa odottaa kärismättömänä, on vaikeaa käsittää että laskettuaika todella on täällä.

Kuten olemme kirjoittaneet, M1:lla on ollut ns. harjoitussupistuksia jo raskauden ensimmäiseltä kolmannekselta lähtien. Lisäksi, kun raskausviikolla 27 ensimmäisen kerran havaittiin, että kohdunkaula oli lyhentynyt liian aikaisin, emme osanneet ajatella, että raskaus todennäköisesti menisi lähelle täyttä neljääkymmentä raskausviikkoa. Tässä me nyt kuitenkin olemme. Ihmeellistä!

Verrattuna siihen, että pysyimme täysin tyyninä inseminaatiota seuranneina parina piinaviikkona, on meillä nyt ollut varsin kärsimättömät tunnelmat kotona. Kumpikaan ei jaksaisi odotella vauvaa enää yhtäkään lisäviikkoa, mikä sinänsä tuntuu hassulta. Luulisi, ettei yksi viikko sinne tänne tuntuisi enää missään 39-40 viikon odotuksen jälkeen. No - Näköjään tuntuu! Käsillä on melko jännittyneet ja hieman kireätkin tunnelmat. Ja koska laskettuaika tosiaan on maanantaina, emme ole buukanneet mitään tekemistäkään viikonlopulle. Täytyy kyllä kehittää jotakin, mikäli vauva ei vielä ota syntyäkseen, muutoin kuolemme toistemme seuraan.

Vauvasta puheenollen. Se on ollut ehkä hieman aikaisempaa rauhallisempana mahassa viime päivinä. Jossakin luki, että vauva saattaa rauhoittua juuri ennen syntymää jostakin syystä. Joten olemme tietenkin tulkinneet rauhallisemman meiningin synnytystä ennakoivaksi. Tosiasiassahan asioilla tuskin on kauheasti tekemistä toistensa kanssa. Ja vauva liikkuu kuitenkin sen verran, että syytä mihinkään huoleen ei ole. Sillä ei vaan enää ole tilaa pitää entisenlaisia potkukarnevaaleja. Myös eilisessä neuvolassa mitattiin syke ja tarkistettiin, että kaikki on hyvin.

Eilen illalla jotakin aikaisemmasta poikkeavaa kuitenkin tapahtui. Se sai meidät toivomaan, että ehkä jo viikonlopun aikana jotakin voisi tapahtua.. M1:lla alkoi tulla supistuksia - edelleen kivuttomia, mutta hieman napakampia kuin aiemmat - suht säännöllisesti. Niitä tuli parin tunnin ajan noin 15 min välein ja joku niistä oli jopa ehkä jo hieman kivulias. M1:n kännykkään lataaman applikaation avulla supistuksia on helppo seurata. Aamulla huomasimme kuitenkin, että olimme molemmat nukkuneet koko yön eikä supistuksia ollut ollut enää sen kummemmin nukkumaanenon jälkeen.

Tänään päivällä supistukset ovat jatkuneet. Niitä tuli aamupäivällä 10 minuutin välein. Sitten laantuivat 25 min välein tuleviksi. Niitä on ollut koko päivän ja edelleenkin tulee useita tunnissa. Edelleenkään ne eivät ole kivuliaita. Voisivatkohan kuitenkin olla jotain ennakoivia supistuksia - ehkä?

Olen tilannut vauvan itselleni täksi perjantaiksi, mikä on tänään. Mutta nyt alkaa huolestuttavasti näyttää siltä, ettei tilaustani ole otettu vastaan. Joka tapauksessa, jos nyt saa esittää toiveen, niin toivottavasti pääsemme pian synnyttämään, mieluiten vaikka ensi yönä!

Ei kommentteja: