torstai 26. joulukuuta 2013

On se plussa!

Eilinen pääsi kyllä yllättämään! Inseminaation onnistuminen on tietenkin ollut koko ajan tavoite, mutta arvioidut 10-15 %:n onnistumistodennäköisyydet ja omat hankalina pitämäni munasarjat saivat varautumaan pitkään klinikkakauteen. Vaikka tietysti mielessäni toivoin plussaa, en viimeiseen pariin päivään ollut edes miettinyt positiivisen raskaustestin mahdollisuutta. Kuukautiset tuntuivat olevan aivan nurkan takana, eikä rinnat tuntuneet erityisen aroilta tai olo muutenkaan mitenkään erilaiselta saati raskaalta.

Olin ehkä kuvitellut, että plussaviivan piirryttyä testiin alkaisin kiljua ja nauraa, mutta tulos oli niin uskomaton, että vain tuijotin ja hymyilin. Hämmästynyt virne on pysynyt kasvoilla siitä lähtien. Epätodellista! Ihanaa! Näinkö nopeasti tämä onnistui? Uskallanko edes ajatella, että tämä voi todella onnistua tästä? Olemme hyvin tietoisia siitä, kuinka alussa kaikki vielä on ja mitä kaikkea vielä pitääkään tapahtua ennen kuin solurykelmästä tulisi meidän lapsemme. Iltaa kohti uskalsimme jo lähteä miettimään, miltä tuleva vuosi ehkä näyttäisi, jos raskaus etenee onnistuneesti. Olisipa parasta! Huomasin nyt, että kun ystäväni ovat kertoneet raskausuutisistaan, en ole koskaan ymmärtänyt kysyä miltä plussan saaminen testiin tuntui. Varovaisen onnellista epäuskoa vai riemunkiljahduksia? Ehkä molempia? Tänään aamulla teimme vielä Clearbluen testin ja selvä plussahan tuo on! 

*kiljahdus* *epäusko*

Olin varannut jouluaatoksi paksun romaanin ja suklaata, mutta niin eilinen kuin tämäkin päivä on mennyt mm. googletellessa alkuraskauden oireita ja tapahtumia sekä etsiessä hyvää raskaussovellusta puhelimelle. Toisaalta oli hyvä harhauttaa ajatukset pois joulupöydän graavikaloista ja juustoista. Lataamani vau.fi-puhelinsovellus kuvaa raskausviikkoa 4+1 osuvasti: "Tuntuuko sinusta lähestulkoon mahdottomalta olla kertomatta kaikille vastaantulijoille, että olet raskaana? - - On luonnollista, että tässä vaiheessa sinun saattaa olla vaikea keskittyä mihinkään." 

Olen näemmä myös varsin suggestioherkkä, kun ennen testin tekemistä minulla oli vain selkeitä pms-oireita ja testin jälkeen oireet tuntuivatkin raskausoireilta. Tähän mennessä oireet ovat kyllä molempiin syihin sopivia: turvotusta ja lieviä alavatsan kipuja. Lisäksi minun tekee aivan jatkuvasti mieli napsia ruokaa, mikä tällaiselle laiskalle syöjälle on aivan uutta. Liekö syynä sitten raskaus vai jouluherkkujen yleinen houkuttelevuus, mutta ilolla olen santsannut niin kyläpaikoissa kuin kotijääkaapillakin. Raskauskilot, here I come!

4 kommenttia:

Selmis kirjoitti...

Ihanaa! Paljon onnea teille!! <3

m2 kirjoitti...

Kiitos! <33

Unknown kirjoitti...

Onnea odotukseen <3 -HC-

m2 kirjoitti...

Kiiitos! :))