maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pieniä potkuja ja kuperkeikkoja, RV 21 + 0

Vau.fi -mobiilisovellus kertoo raskausviikosta 21, että sikiö on nyt erityisen aktiivinen ja sillä on vielä hyvin tilaa kohdussa. Kuperkeikat, nyrkkeily ja potkuharjoitukset kuuluvat kuulemma päivärutiineihin.

Näitä meillä onkin jo havaittu. Potkut ovat vielä tässä vaiheessa pieniä, söpöjä muistutuksia siitä, että perheemme kolmas jäsen vaikuttaa m1:n mahassa. Kuperkeikat tuntuvat muljahteluilta.
Olen itsekin tuntenut potkuja jo parin / kolmen viikon ajan. Niihin alkaa jäädä koukkuun. Iltaisin haluaa aina saada tuntea pienet mahasta tulevat monotukset oman kämmenen alla ja silitellä vatsalle hyvät yöt. Iltaisin mahassa edelleen alkaa kovimmat jumppasessiot. Tuntuu, että suhde tulevaan lapseen on kehittynyt ja alkanut vahvistua ja esimerkiksi juuri potkujen ja liikkeiden tunteminen on tärkeä osa tätä kehitystä.

Nyt, kun raskaus on jo hieman yli puolenvälin ja uskallamme jo ajatella olevamme turvallisilla vesillä matkalla kohti vauvan syntymää, on ajatus perheen kolmannen jäsenen tulosta tullut entistä lähemmäksi. Varmasti tämä tunne myös vahvistuu ja muuttaa muotoaankin, ja ehtii vielä tuoda mukanaan monenlaisia ajatuksia ja tunteita ennen kuin vauva on täällä. Mutta jo nyt valmistautuminen vauvan tuloon on selkeästi alkanut, yhä tietysti henkisellä tasolla, mutta nyt myös mm. materiaalihankinnoin.

Luin jostain, että monen odottajan mielestä viikot 20-30 ovat raskauden parasta aikaa. Johtuuko se kenties siitä, että vauvan liikkeet tuntee jo hyvin ja että tiedon raskaudesta voi jo jakaa kaikille (käytännössä tästä eteenpäin maha hoitaa tiedotuksen vanhempien puolesta melko tehokkaasti), mutta odottajan olo ei vielä ole erityisen tukala? Liikkuminen ei vielä ole vaivalloista ja monet ovat päässeet jo ensimmäisen kolmanneksen pahoinvoinnista ja väsymyksestä eroon? En tiedä, mutta itse tunnen tällä hetkellä näin ei-raskaana olevana osapuolena, että tällä hetkellä olemme ehkä tähän mennessä onnellisimmillamme - jos onnellisuutta nyt voi jollain mittarilla mittailla. Tuntuu, että molemmilla on nyt vahva tunne siitä, että raskaudessa kaikki menee hyvin ja rakkaus mahamöykkyä kohtaan kasvaa.
someecards

Ei kommentteja: